Ferie i Sydfrankrig – 4 byer der bestemt er et besøg værd

Dagene bliver længere, solen er kommet frem og temperaturerne stiger. Det kan kun betyde en ting. Sommeren er på vej. Sommer betyder sol, strand og ferie. Feriedestinationen kan være en svær beslutning, og hvis du også er i tvivl om, hvor turen skal gå hen denne sommer, så kan vi hjælpe. Hvorfor ikke tage et sted hen, hvor du er garanteret sol, strand og luksus. Nemlig Sydfrankrig.

Sydfrankrig er et populært feriemål for danskere, da det ligger lige i hjertet af Europa. Det kræver derfor ikke den lange rejse, men er stadig geografisk langt nok væk til at byde på det vidunderlige sommervejr, som vi drømmer om i Danmark. Hvis det lyder som noget for dig, så har vi samlet 4 destinationer i Sydfrankrig, som kan give dig lige præcis den ferie, som du drømmer om. Hvis du ønsker at se rejser til Sydfrankrig kan du finde mange gode tilbud på rejser til Sydfrankrig her.

1. Marseille

Marseille er måske et af de mest kendte rejsedestinationer i Sydfrankrig. Det er Frankrigs næststørste by, samt den ældste by i Frankrig. Marseille ligger lige ud til Middelhavet og emmer derfor af en Middelhavs atmosfære. Lige fra krystalklart blåt vand, fiskerbådene i den store havn til de røde tagsten. Derudover byder den gamle by på masser af historie, som kan opleves både på et af de mange museer, gamle kirker eller lokale parker. Hvis du leder efter de mest kendte turistattraktioner, så er Château d’If, en gammel og berømt fæstning, beliggende på en lille ø blot 1.5 km fra Marseilles havn lige noget for dig.

En anden turistattraktioner Notre Dame de la Garde. En katolsk basilika beliggende på toppen af Marseille, som uden tvivl er den mest berømte attraktion i Marseille. Det er bestemt et besøg værd. Hvis du ønsker en ferie fuld af kultur og historie, så er Marseille det helt perfekte rejsemål til dig.

2. Toulouse

Toulouse er kendt som ’la ville rose’, hvilket betyder ’den lyserøde by’, på grund af de mange huse bygget af røde sten. Toulouse byder på en autentisk Sydfransk oplevelse, men smalle gader og fantastisk arkitektur. Hvis du skal til Toulouse, må du ikke misse det fantastiske lokale køkken, der giver dig det bedste af det sydvestfranske køkken.

Toulouse er kendt for en gennemgående afslappet stemning med masser af cafeer. Her kan du slappe af, nyde den afslappede stemning og et køligt glas vin. Hvis du leder efter en autentisk sydfransk ferie med masser af afslapning, lange gåture og cafeture, så er Toulouse helt perfekt til dig.

3. Nice

Du kan ikke sige Sydfrankrig uden at sige Nice. Nice er en af de mest populære byer i Sydfrankrig, kendt som en by fyldt med klasse, stil og champagne. Nice byder på lækre strande, barer og masser af butikker. Nice er ikke blot en sommer destination, da der er mange skiresorter, hvor du kan stå på ski og snowboard. Så hvis du allerede er ved at planlægge vinterferien til næste år, så er Nice klart en mulighed. Så nyder du en afslappende ferie, med masser af shopping, drinks og strande, så er Nice lige noget for dig.

4. Bordeaux

Vil du have en ferie med masser af lækker mad, vin og natur så er Bordeaux lige din  rejsedestination. Bordeaux er hjemsted for de to druer merlot og cabernet sauvignon, som du nok kender fra vinflaskerne herhjemme. Det gør Bordeaux til det mest kendte vinområde i verdenen. Du kan derfor besøge en af de mange vingårde, og få et førstehånds indblik i hvordan disse vine bliver lavet.

Så er der selvfølgelig også rig mulighed for at komme på en vinsmagning, og smage den fantastiske vin, de er så kendt for. Udover vinene byder Bordeaux også på smuk natur, slotte og smuk arkitektur. Der er over 350 historiske bygninger spredt rundt i byen, som bestemt er et besøg værd.

Hvor end du vælger at tage hen, så er Sydfrankrig en helt fantastisk rejsedestination, som kan byde på mange forskellige oplevelse. Hvad de dog alle har til fælles er en helt fantastisk rejse.